New House at Shortridge, Balcombe

The new building is cut into the sloping site with the formal entrance positioned above the main living areas. The hallway feeds down into the main living areas which are positioned fully to utilize the Southern and Western aspects and lead out to the pool and garden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Although mainly open plan in layout the house provides a series of spaces, each with distinctive qualities. The kitchen/dining zone opens out to the pool area whilst the sitting room has picture windows framing the more formal aspect of the garden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

┬áSimple natural materials were used inside and out, with  a limited palette of concrete, glass, cedar, iroko and slate.

 

 

 Back